Skiteam Midden Nederland

Ties de Jonge op de SL en overall Nederlands Jeugdkampioen, Lorena Dorré Nederlands aspiranten kampioen

09 maart 2018

In de week van 25 februari t/m 3 maart 2018 is in het Oostenrijkse Alpendorf het Nederlands (Jeugd) kampioenschap alpineskiën gehouden. Onder prima sneeuwomstandigheden is hier gedurende 6 dagen op verschillende disciplines en in verschillende categorieën gestreden om de titels.

Zondag 25 februari werd de Kids Cup gehouden, een profiloop voor de aspiranten en scholieren. Hier behaalden skiërs van Skiteam Midden Nederland 3 1e plaatsen en 1 2e plaats.

Asp 1 dames: Lara Eindhoven 1e en Sophie Dekker 2e

Asp 2 dames: Lorena Dorré 1e

Scholieren – 2 heren: Ties de Jonge 1e plaats

Maandag 26 en dinsdag 27 februari werd het FIS National Championship gehouden met daarin het NK voor junioren en senioren. Bij de categorie Junioren heren behaalden:

Timo Vonk brons op de SL en overall een zilveren medaille. Peter Krol op de RS een zilveren medaille.

Woensdag 28 februari stond het NJK Reuzenslalom op het programma. Er werd hard gestreden, ook door onze skiërs, waarbij een aantal helaas sneuvelden in het parcours en niet konden finishen. Lorena Dorré behaalde in deze strijd de 1e plaats bij de aspiranten dames en Ties de Jonge de 2e plaats bij de scholieren – 2.

Donderdag 1 maart was het de beurt aan de jongste deelnemers, de aspiranten – 1 op de Snow Star wedstrijd, een combirace met RS – poorten, slalom stubbies en een sprong. Hierbij behaalden Dirk Louwers een mooie 2e plaats en Lara Eindhoven een 5e plaats en stonden daarmee trots op het podium.

Vrijdag 2 maart , de slotdag met het NJK Slalom. Ook dit werd een harde strijd. Met slalom is dat al extra maar zeker ook omdat de sneeuw heel agressief was. De skiërs van Skiteam Midden Nederland deden het prima. Lorena Dorré eindigde bij de aspiranten dames als 1e. Sam Eindhoven werd 5e bij de aspiranten heren. Bij de scholieren – 2 was het een zeer spannende strijd, waarbij uiteindelijk Ties de Jonge zegevierde met een prachtige 1e plaats. Victor de Keijzer hield zich ook prima staande en eindigde mooi op een 4e plaats. Met deze resultaten werd Ties de Jonge zowel SL jeugdkampioen als overall Nederlands jeugdkampioen. Victor behaalde met zijn resultaten op de RS en de SL overall de bronzen medaille. Proficiat!

Met deze mooie resultaten eindigde Skiteam Midden Nederland op een prachtige 2e plaats in de medaillespiegel van het Nederlands kampioenschap.